35 jaar Stichting Behoud Nederlandse Orgel

Text Example

advertentieIn september 2008 is het 35 jaar geleden dat de Stichting tot Behoud van het Nederlandse Orgel werd opgericht. Dit jubileum wordt feestelijk gevierd in een tweedaags programma van lezingen, concerten en excursies op vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2008.

De Stichting tot Behoud van het Nederlandse Orgel werd in 1973 opgericht met als doel het leveren van een financiële bijdrage aan restauraties van historische orgels in Nederland. Dit wordt mogelijk gemaakt door giften, legaten en donaties die de stichting ontvangt. Daarnaast verzorgt de stichting onder meer orgelexcursies, -publicaties en -cd’s. Voorzitter en drijvende kracht achter de stichting is Maarten Seijbel.

Het jubileumprogramma van 5 en 6 september, dat zich grotendeels in Elburg afspeelt, omvat onder meer lezingen door Maarten Seijbel en Gert Oost, een excursie naar Beekbergen, Apeldoorn en Oldebroek onder leiding van Dick Sanderman en concerten in de Grote Kerk te Elburg.

Een uitgebreid programmaoverzicht en een aanmeldingsformulier voor de jubileumviering zijn te raadplegen via de nieuwspagina op de website van de stichting: http://www.sbno.org/stnws.html

© 2008 www.orgelnieuws.nl