4|10 Open orgeldag in Ede

Text Example

advertentieDe vierde ‘Open Orgeldag Ede’ vindt plaats op 4 oktober. De deelnemende kerken zijn Noorderkerk (zie foto) (Amsterdamseweg), Oude Kerk (Grotestraat), Evangelisch Lutherse Kerk (Beukenlaan), Sint Antonius van Paduaparochie (Stationsweg), Nieuwe Kerk (Nieuwe Maanderbuurtweg), en de Taborkerk (Prinsesselaan).

In de Oude Kerk wordt de cd ‘Orgels in Ede 1’ gepresenteerd, met bespelingen op de orgels van drie Hervormde kerken: Oude Kerk, Nieuwe Kerk en De Ark. De cd is op diverse plaatsen te koop tijdens de Open Orgeldag. In ‘Ons Huis’, het bijgebouw van de Taborkerk, is de hele dag een informatiemarkt met onder andere de verkoop van bladmuziek en cd’s.

In de deelnemende kerken is uitgebreid gelegenheid zelf op het orgel te spelen op momenten dat het orgel niet wordt gebruikt voor een concert. De open dag begint om 10.00 uur met het eerste concert en eindigt om ca. 17.00 uur na het laatste concert. De kerken zijn in principe geopend van 10.00-16.00 uur.

Deelname aan de dag kost niets. Tegen betaling is een programmaboekje beschikbaar met een overzicht van de concerten en informatie over de orgels.

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl