5de Hinsz Compositieconcours Bovenkerk Kampen UPDATE

Text Example

advertentieIn 2013 wordt voor de vijfde maal het tweejaarlijkse Hinsz Compositieconcours Bovenkerk Kampen (HCBK) georganiseerd. Deelnemers vaan deze lustrumeditie kunnen zich nog aanmelden tot 1 januari 2013.

Componisten worden uitgenodigd om een compositie van maximaal vijftien minuten te schrijven voor het Hinsz-orgel in de Bovenkerk met een drie- of vierstemmig gemengd vocaal ensemble. Het thema is dit keer ontleend aan de Bijbeltekst van de profeet Jesaja: Jesaja 43 : 18-19 ‘Zie, ik begin iets nieuws’. Predikant-dichter Sytze de Vries schreef bij dit thema het gedicht ‘Je moet het zien!’ waar de deelnemers zich door kunnen laten inspireren.

Wie wil deelnemen in de compositiewedstrijd kan zich voor 1 januari 2013 aanmelden op de website www.hinszconcours.nl

De sluitingstermijn voor het inzenden van de composities is 1 maart 2013.

De composities worden anoniem voorgelegd aan een vakjury bestaande uit Klaas Stok, Ad Wammes, Gerben Mourik en Hanna Rijken. Zij nomineren maximaal vijf inzendingen voor de finale. De nominaties worden op 15 april bekend gemaakt. De finale wordt op zaterdag 8 juni gehouden in de Bovenkerk te Kampen.

Tijdens de finale kiest de jury de winnende compositie voor de Vermeulen Brauckman-Hinsz-prijs (€ 3.000). De jury kent ook de Te Deum Laudamus-prijs toe voor het werk dat daarbij het hoogste scoort op liturgische bruikbaarheid. De bezoekers van de finale maken een eigen keuze door een stem uit te brengen voor de publieksprijs. De componisten van de genomineerde werken ontvangen € 250 onkostenvergoeding.

De Stichting HCBK organiseert het concours in samenwerking met de Vermeulen-Brackman Stichting en het NCRV-radioprogramma Te Deum Laudamus.

Meer informatie en aanmelden

www.hinszconcours.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl