75 jaar Reil: jubileumboek met dvd en cd [gesignaleerd]

Text Example

advertentieHarmonie in uitvoering 1934-2009

75 jaar Orgelmakerij Reil

Jubileumboek met dvd en cd

cd: Orgel St. Gumbertuskirche te Ansbach / Wim Diepenhorst en Peter van Dijk

Wim Diepenhorst: Pièce d’Orgue BWV 572, Schübler-koralen, Fantasia con Fuga BWV 537 (Bach)

Peter van Dijk: Fuga in G BWV 957 (Bach), Herzlich tut mich verlangen BWV Anh. 47 (Kellner), Christ lag in Todesbanden BWV Anh. 171 (Pachelbel), Praeludium et Fuga in Es BWV Anh. 177 (Johann Christoph Bach), Andante in g BWV 969, Scherzo in d BWV 844 (Bach?), Christ lag in Todesbanden BWV 695 (Bach & ?), Nun lobe meine Seele den Herrn BWV Anh. 60 (Krebs & Scheible), Fuga in G BWV 576 (Bach?)

Uitgave: Orgelmakerij Reil B.V., Heerde

Nummer: –

Speelduur cd: 75’01”

Speelduur dvd: 43’14”

Boekje: 80 pagina’s (NE), ingebonden

Prijs: € 17,50

Dit jaar viert Orgelmakerij Reil zijn 75-jarig bestaan. Tijdens de open dag begin juni in de werkplaats in Heerde werd een boekje met cd en dvd gepresenteerd.

In het fraaie, vierkante, in kleur uitgegeven boekje wordt de geschiedenis van de firma van 1934 tot 2009 beschreven door Fred Matter, verluchtigd met veel (detail)foto’s. Op de dvd, ingesproken door Henk Mouwe, is de bedrijfsgeschiedenis in pakweg drie kwartier bewegende beelden zichtbaar gemaakt met onder andere interessant historisch filmmateriaal.

Henk Verhoef schrijft in het laatste hoofdstuk van het boekje over de trots van Orgelmakerij Reil: het orgel in de St. Gumbertuskirche in Ansbach. Het resultaat van de door Reil uitgevoerde reconstructie van het Wiegleb-orgel is te beluisteren op de cd achterin het boekje. De veelkleurigheid van dit bijzondere instrument wordt door Wim Diepenhorst ten gehore gebracht in muziek van Johann Sebastian Bach (onder andere de Schübler-Choräle) en door Peter van Dijk in werken uit de Bach-Sammlung Schelble-Gleichauf.

Bestellen

Het jubileumboek (inclusief dvd en cd) is te bestellen voor € 17,50 + € 2,50 verzendkosten bij Orgelmakerij Reil B.V. te Heerde. Dat kan door een mail te sturen naar info@reil.nl

© 2009 www.orgelnieuws.nl