9 juni | Vuursche Orgelfietstocht

Text Example

advertentieOp zaterdag 9 juni organiseert het district Utrecht van de KNOV zijn jaarlijkse orgelfietstocht. Dit jaar is het een fietstocht in de omgeving van Lage Vuursche door de mooie bossen en landgoederen oostelijk van Utrecht.

De tocht gaat achtereenvolgens langs de Ontmoetingskerk in Maartensdijk, de Hervormde kerk van Lage Vuursche (zie foto), de Open Hof in Soest en de Oude Kerk in De Bilt. In deze kerken staan fraaie orgels van Fama en Raadgever (1984), van Oeckelen (1881), Nijsse (1997) en Lohman (1843). De orgels worden in 4 concerten bespeeld door Willeke den Hertog-Smits en Sebastiaan ‘t Hart.

Naast mooie orgelmuziek is er ook volop te genieten van de fraaie bossen.

De tocht start om 09.30 uur op het NS-station te Bilthoven. Nabij het station kunnen OV-fietsen worden gehuurd. Het eerste concert is om 10.15 uur in de Ontmoetingskerk te Maartensdijk. Daarna zijn er concerten om 11.30 uur in de Hervormde kerk van Lage Vuursche, om 14.00 uur in de Open Hof te Soest en om 16.00 uur in de Oude Kerk te De Bilt. Men kan lunchen in één van de restaurants in Lage Vuursche. Om 16.45 uur eindigt het programma in de Oude Kerk in De Bilt, waarna men terug kan fietsen naar het station Bilthoven.

De totale fietsafstand is 35 km. Zij die de tocht per auto willen doen zijn ook welkom. De kosten bedragen € 5, (€ 7,50 voor niet KNOV-leden), te voldoen bij de start in Maartensdijk. Het is ook mogelijk om een gedeelte van het dagprogramma of alleen een enkel concert mee te maken. Als u wilt deelnemen wordt u vriendelijk verzocht om dat van tevoren even te melden bij Harro Kraal (0345 – 50.27.20, eventueel inspreken op de voice-mail; of kraallap@hotmail.com).

[ingezonden bericht]

© 2007 www.orgelnieuws.nl