9 maart 2006 Pachelbel-integrale

Text Example

advertentieOp 9 maart 2006 is het precies 300 jaar geleden dat Johann Pachelbel (1653-1706) begraven werd in “zijn” kerk, de St. Sebaldkirche in Neurenberg (zijn exacte sterfdatum is onbekend). Om deze bij alle organisten bekende organist muzikaal te herdenken wordt op zaterdag 4 maart 2006 in de Tuindorpkerk te Utrecht een uitvoering georganiseerd van al zijn (voorzover als zodanig bekende) orgelwerken.

Het Ruprecht-orgel (ca. 1715) van de Tuindorpkerk (2 klavieren, vrij pedaal, 27 registers) is een uitstekend medium voor deze muziek.

Graag geeft de organiserende Stichting Ruprecht-orgel Tuindorpkerk Utrecht aan organisten (amateur en beroeps) de gelegenheid om aan deze integrale uitvoering mee te werken. Aan deelname aan dit unieke evenement zijn geen kosten verbonden. Er wordt gezorgd voor registratiehulp.

Om doublures in het repertoire te vermijden, vragen wij alle deelnemers meerdere Pachelbel-werken op te geven, zodat de organisator waar nodig een keuze kan maken. Pachelbel-werken die niet zijn opgegeven zullen worden uitgevoerd door Willeke Smits, David Jansen, Tomás Flégr of Peter van Dijk. Laatstgenoemde zal tevens het geheel larderen met korte toelichtingen op Pachelbels leven, werkzaamheden en composities.

De integrale uitvoering is in drie tijdsblokken ingedeeld (I 10.30-12.30 uur, II 13.00-15.30 uur, III 16.00-18.30 uur); tijdens de pauzes tussen de tijdsblokken is koffie en thee verkrijgbaar.

U kunt u vóór 1 februari 2006 schriftelijk of per e-mail aanmelden bij: Stichting Ruprecht-orgel, Havikstraat 30, 3514 TR Utrecht, e-mail prvandijk@tiscali.nl

Wilt u bij uw aanmelding opgeven: naam, (e-mail)adres, eventuele voorkeur tijdsblok (I, II of III), welke Pachelbelwerken u zou willen spelen (titels, uitgaven en nummers in de uitgave).

Deelnemers ontvangen uiterlijk half februari 2006 een bevestiging, met een volledig programmaoverzicht en de dispositie van het orgel.

Vanzelfsprekend zijn ook toehoorders van harte welkom! De toegang is gratis. De kerk bevindt zich op de hoek van de Van Riellaan/Suringarlaan in de Utrechtse wijk Tuindorp en is op zaterdag 4 maart 2006 vanaf 10 uur geopend.

Pachelbel

© 2005 orgelnieuws.nl