9e Orgelvoettocht ‘De Kwintencirkel’ in Utrechtse binnenstad

orgel westerkerk utrecht

Op zaterdag 10 september 2016 wordt een voettocht georganiseerd langs orgels in de binnenstad van Utrecht. De Orgelvoettocht ‘De Kwintencirkel’ vindt voor de negende keer plaats en valt samen met Open Monumentendag.

Text Example

advertentieDe tocht bestaat uit een rondje langs vijf monumentale kerken met historische orgels. In een aantal kerken worden dubbelconcerten gegeven. De concerten duren ongeveer 30 minuten.

Programma
De Orgelvoettocht start om 10.45 uur in de Janskerk (Janskerkhof 26). Vervolgens staan om 11.45 uur de Sint-Willibrorduskerk (Minrebroederstraat 21), om 13.15 uur de Westerkerk (Bergstraat 54, zie foto), om 14.15 uur de Jacobikerk (St. Jacobsstraat 171) en om 15.30 uur de St. Josephkerk (Draaiweg 44) op het programma.

Organisten
Organisten zijn Laurens de Man (Janskerk/Sint-Willibrorduskerk), Bas Groenewoud (Janskerk/Sint-Willibrordkerk), Frans Kuijt (Westerkerk), Gerrit Christiaan de Gier (Jacobikerk/Sint-Josephkerk) en Paul van der Woude (Jacobikerk/Sint-Josephkerk). Tijdens elk concert zal onder meer een selectie uit de 30 Choralvorspiele, Opus 135a van Max Reger worden gespeeld.

Bezichtigen
Rondom elke orgelbespeling is ruimschoots de gelegenheid de kerk te bezichtigen of in gesprek te gaan met de organist. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

© 2016 beeld archief ORGELNIEUWS