Activiteiten rond verjaardag Witte-orgel Beusichem

Text Example

advertentieDe Stichting Vrienden van het Witte-orgel Beusichem organiseert zes activiteiten in de Beusichemse kerk. Op vrijdag 12 september is het precies 150 jaar geleden dat het Witte-orgel in de kerk van Beusichem in gebruik werd genomen.

Op woensdag 3 september spelen Barokconcert door het Plantage Barokorkest Tiel onder leiding van Frits Hendrich en Blokfluitensemble Flutes à Lek uit Tiel onder leiding van Els Althuizen. Aanvang 20.00 uur.

Op donderdag 4 september is er openbare repetitie van Kerkkoor Beusichem–Zoelmond met dirigent Piet van der Steen. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 6 september: sprookje ‘De Vijf Griezels’ voor jong en oud, verteld en muzikaal omlijst door Gonny van der Maten en Cor Brandenburg. Aanvang 14.00 uur. Gonny van der Maten (Utrecht) probeert grensverleggend te werken en combineert orgelmuziek met andere kunstvormen. Zij geeft onder andere kinderconcerten.

Zaterdag 13 september geven Piet van der Steen (orgel) en Peter van Dinther (trompet) een concert. Piet van der Steen is gespecialiseerd in Franse en moderne muziek. Peter van Dinther is solotrompettist in de Marinierskapel. Tijdens het concert vindt de presentatie plaats van de herdruk van het boek ‘Flitsen uit de geschiedenis van Beusichem en Zoelmond’ van J. Nout. Aansluitend is er een receptie Aanvang 19.30 uur.

Zondag 14 september is er kerkdienst in de stijl van 1858, het bouwjaar van het orgel. De kerkgangers gaan isometrisch zingen, de schriftlezingen vinden plaats uit de Statenbijbel.

De toegang tot alle activiteiten is vrij. Wel is er steeds na afloop een collecte.

© 2008 www.orgelnieuws.nl