Ad van Sleuwen honorair stadsorganist van Hilvarenbeek

ad van sleuwen stadsorganist

Ad van Sleuwen is zaterdag 18 april benoemd tot honorair stadsorganist van de gemeente Hilvarenbeek.

Text Example

advertentie 

Van Sleuwen kreeg de bij de benoeming behorende oorkonde vanmiddag uitgereikt uit handen van burgemeester Ryan Palmen. Dat gebeurde na afloop van een concert dat Van Sleuwen gaf ter gelegendheid van de presentatie van het magazine ‘Brabants Orgelrijkdom 2015’  en de Algemene Ledenvergadering van de Brabantse Orgelfederatie in de Sint-Willibrorduskerk te Diessen.

 

De benoeming is een blijk van waardering voor zijn intensieve betrokkenheid bij orgels in het algemeen en zijn promotionele en educatieve verdiensten op cultureel gebied in Hilvarenbeek en omstreken. Hij kreeg als taak mee om Hilvarenbeek als culturele gemeente te promoten en op te treden als muzikaal ambassadeur van Hilvarenbeek, zowel nationaal als internationaal.

 

ad van sleuwen stadsorganist

 

Van Sleuwen toonde zich bij de uitreiking niet alleen zeer verrast maar ook zeer verguld met deze waardering van het gemeentebestuur van Hilvarenbeek.

 

Ad van Sleuwen (*1950) is docent Orgel, Muziekgeschiedenis, Uitvoeringspraktijk en Theoretische vakken aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In 1970 werd hij benoemd tot organist van het Van Hirtum-orgel in de Sint-Petruskerk te Hilvarenbeek.

 

© 2015 fotografie Wim van der Ros