Adriaan C. Schuurman Orgelconcours 18 augustus in Naaldwijk

orgel oude kerk naaldwijk

Op zaterdag 18 augustus 2018 vindt voor de vijfde keer het Adriaan C. Schuurman Orgelconcours plaats. Het concours voor amateurorganisten en conservatoriumstudenten wordt gehouden in de Oude Kerk te Naaldwijk.

Text Example

advertentieHet orgelconcours staat in het teken van zijn naamgever, de organist, kerkmusicus, conservatoriumdocent en componist Adriaan C. Schuurman (1904-1998). Een vrij te kiezen werk uit zijn grote, vooral koraalgebonden orgeloeuvre is dan ook een verplicht onderdeel. Daarnaast dienen de deelnemers één of meer werken uit de orgelliteratuur te spelen. Ook hierin is de keuze vrij. Elke deelnemer krijgt maximaal twintig minuten speeltijd toebedeeld om zich te bewijzen.

Wander Beekes
Het concours wordt gespeeld op het door Wander Beekes in 1831 gebouwde orgel met twee manualen (hoofdwerk en bovenwerk) en een in 1975 gerealiseerd vrij pedaal met drie stemmen. Bij de voorbereiding en op de concoursdag zelf kunnen de deelnemers gebruik maken van aanwezige registranten.

Jury
De prestaties van deelnemers worden beoordeeld door een jury bestaande Gerard Bal (juryvoorzitter), Jan J. van den Berg en Wybe Kooijmans. De uitslag van het concours wordt bekend gemaakt voorafgaande aan het ’s avonds te geven juryconcert. Iedere deelnemer zal een schriftelijke beoordeling ontvangen. Een eerste, tweede en derde prijs worden beschikbaar gesteld.

Inschrijving
Inschrijven voor het concours kan tot uiterlijk 1 juli 2018. Er is plaats voor maximaal vijftien kandidaten. Inschrijving gebeurt op volgorde van ontvangstdatum. Het inschrijvingsformulier is op te vragen via c.resseler@hccnet.nl. Deelname kost € 30.

 

© 2018 beeld Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed