Adriaan Hoek winnaar Govert van Wijn Orgelconcours

Govert van Wijn Orgelconcours 2009

Het zeventiende Govert van Wijn Orgelconcours te Maassluis is zaterdag 27 juni 2009 gewonnen door Adriaan Hoek. De tweede en derde prijs waren voor respectievelijk Peter van der Zwaag en Andran van Meeuwen.

Text Example

advertentieHet Govert van Wijn Orgelconcours is een concours voor amateurorganisten en conservatoriumstudenten tot de leeftijd van 30 jaar. Op zaterdag 27 juni jl. speelden een twaalftal deelnemers op het Garrels-orgel van de Groote of Nieuwe Kerk te Maassluis een verplicht werk naar keuze en een vrij werk. De jury werd gevormd door Jaap Zwart, Aart Bergwerff en Kees van Eersel.

De prijswinnaars kozen alle drie als verplicht werk “Herr Gott, nun schleuss den Himmel auf” (BWV 617) van Johann Sebastian Bach. Adriaan Hoek (2e prijs in 2008) speelde vervolgens Variations sur un Noël van Marcel Dupré. Peter van der Zwaag vertolkte Choral Varié sur le thème du Veni Creator van Maurice Duruflé. Andran van Meeuwen (2e prijs in 2003 en 2006) voerde Toccata und Fuge (opus 65 no. 11 en 12) van Max Reger uit.

De prijswinnaars zullen volgens traditie volgend jaar gezamenlijk het Laureatenconcert in de serie van de Orgelcommissie Grote Kerk Maassluis verzorgen.

 

© 2009 www.orgelnieuws.nl