Adriaan Hoek wint ECHO Grand Prix 2018

adriaan hoek

Adriaan Hoek heeft zaterdag 28 april  in Treviso (I) de ECHO Grand Prix 2018 gewonnen. Finalisten van de internationale orgelconcoursen in Alkmaar, Freiberg en Innsbruck gingen vorige week met elkaar de strijd aan om deze prestigieuze prijs.

Text Example

advertentieHet concours werd georganiseerd door ECHO (Europae Civitates Historicum Organorum), een samenwerkingsverband van negen Europese steden met historische orgels, waaronder Alkmaar, Brussel, Freiberg en Trondheim. De kandidaten speelden de twee ronden en finale op respectievelijk de orgels van de Chiesa della Croce (Nacchini, 1750) in Treviso, de San Michele Arcangelo (A. Zeni, 1999) en de Chiesa di Santa Caterina (F. Zanin, 1998).

De vijf deelnemers waren Aurore Baal (Frankrijk), Marian Polin (Italië), Olga Papykina (Rusland), Adriaan Hoek (Nederland) en Frederick James (Groot-Brittannië).

Adriaan Hoek mag zich met het behalen van de Grand Prix niet alleen ‘ECHO Young Organist of the Year 2018’ noemen, hij gaat ook naar huis met een geldprijs van 3.000 euro en een toezegging van negen concerten in diverse ECHO-steden. De tweede prijs (2.000 euro) ging naar Frederick James, Marian Polin kreeg als winnaar van de derde prijs een geldbedrag van 1.000 euro mee.

Het is de tweede keer dat de 28-jarige Hoek de titel ECHO Young Organist of the Year mag dragen. In september 2015 werd hem de titel voor het jaar 2016 toegekend tijdens de jaarvergadering van ECHO.

 

Lees ook
Adriaan Hoek wint Schnitgerconcours Alkmaar