Advent to Epiphany

Advent to Epiphany PRCD 1164

Waarom ook niet: muziek voor de kerstkring, van advent tot epifanie, in de periode na Pasen. Voor de een te laat, voor de ander veel te vroeg. Voor wie zich op tijd wil laten inspireren of wie niets heeft met zoiets als een liturgische kalender is er toch de Priory-cd ‘Advent to Epiphany’.

Text Example

advertentieAlexander Eadon speelt bij de seizoensgebonden titel passende muziek op het Frobenius-orgel van de kostschoolkapel van Oundle School, in het graafschap Northamptonshire in Engeland. Niet direct een magische plek voor Nederlandse organisten, aan de overzijde van de Noordzee geniet het wel enige faam als lesinstrument tijdens de zomercursussen van de Oundle School for Organists. 

Toen het drieklaviers orgel (Great, Positiv, Swell, Pedal, 35 registers) midden jaren tachtig werd opgeleverd, werd zijn klank nog wel voor de microfoons gevangen, daarna bleef het relatief stil. Tot 2015, toen Eadon deze cd opnam. Hij demonstreert de klanken van het orgel in een breed programma: van Corelli, Titelouze, Buxtehude en Bach tot Guilmant, Peeters, Walcha en de wervelende Toccata-Prelude IV over ‘Vom Himmel hoch’ van Garth Edmundson’

Hoe Alexander Eadon daarbij gebruik maakt van het registerpalet van de Frobenius uit 1984 is prima te volgen via het booklet.


Advent to Epiphany

Alexander Eadon plays seasonal Organ Music from the Frobenius Organ of Oundle School Chapel

Christmas Concerto [Concerto Grosso in g] Op. 6 No. 8 (Corelli, arr. Vermulst & Gower); Magnificat Sexti Toni (Titelouze); Chorale Fantasia on ‘Wie schön leuchtet der Morgestern’ (Buxtehude); Nun komm’, der Heiden Heiland BWV 659-661 (Bach); Introduction et Variations sur un Ancien Noël Polonais (Guilmant); Heer Jezus heeft een hofken (Peeters); Veni, Emmanuel (Krapf); Chora Prelude on ‘Den die Hirten lobten sehre’ (Walcha); Wie schön leuchtet der Morgenstern (Manz); Three versets on ‘Away in a manger’ (Blatchly); Toccata-Prelude IV ‘Vom Himmel hoch’ (Edmundson).

Label: Priory Records
Nummer: PRCD 1164
Speelduur: 68’39
Booklet: 8 pagina’s (EN)
Prijs: £ 11,99 / circa € 15,00
Bestellen: Priory Records