Afscheid mannen van eerste uur Haagse orgelserie

Op donderdag 28 augustus namen Pieter Baak en Jan van Wingerden afscheid als bestuurslid van de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Den Haag. Sinds 1989 en 1992 waren beiden betrokken bij de organisatie van orgelconcerten in de Haagse Grote Kerk.

Text Example

advertentie 

Als mannen van het eerste uur stonden zij aan de wieg van de stichting die jaarlijks een concertserie organiseert op het drieklaviers Metzler-orgel uit 1971. Dat resulteerde onder meer in de Haagse Orgelweken volgens de formule ‘binnenlandse organist –  titularis Ben van Oosten – buitenlandse organist’ en recenter het Internationaal Orgelfestival Den Haag met een vijftal concerten met organisten uit binnen- en buitenland.

 

Pieter Baak (foto links) was al sinds 1989 actief als concertorganisator in de Grote Kerk. Bij de oprichting van de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Den Haag in 1992 werd hij secretaris en voegde ook Jan van Wingerden (foto rechts) zich in de gelederen als penningmeester.

 

Donderdag namen beiden afscheid als bestuurlid van de stichting na afloop van een concert in het Internationaal Orgelfestival Den Haag 2014 in de Grote Kerk. Ze hebben hun functie overgedragen aan drie nieuwe bestuursleden.

 

Zowel Baak als Van Wingerden waren vele jaren betrokken bij de organisatie van orgelconcerten, onder andere in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee en bestuurlijk in het Haags Orgel Kontakt. Pieter Baak zal als mede-organisator nog betrokken blijven bij de concerten in de Abdijkerk te Den Haag-Loosduinen.

 

© 2014 fotografie Klaas Schippers, Lisse