Almut Rößler overleden

Afgelopen zaterdag 14 februari is in haar woonplaats Düsseldorf de Duitse organiste Almut Rößler overleden. Zij was al geruime tijd ziek.

 

Almut Rößler werd in 1932 in Beverungen geboren. Zij ontving in diverse disciplines muzikaal onderricht. Tot haar leermeesters behoorden onder meer organist Gaston Litaize, pianist Hans Richter-Haaser en dirigent Kurt Thomas.

 

Van 1967 tot 1997 was zij organist van de evangelische Johanneskirche in Düsseldorf. In 1977 kreeg zij in deze stad een aanstelling als orgelprofessor aan de Robert-Schumann-Hochschule. Haar concertpraktijk bracht haar in vrijwel alle Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Zuid-Korea.

 

Rößler verwierf internationaal bekendheid met haar opname van de Méditations sur le Mystère de la Sainte Trinité van Olivier Messiaen, van wiens oeuvre zij een groot pleitbezorger was.

 

Een woordvoerder van het Düsseldorfer Kirchenkreis reageerde als volgt op het overlijden van Rößler: “Mit ihrer inspirierenden, tief im Glauben verwurzelten ernsthaften Art, mit Musik das Evangelium zu verkünden, wird sie uns Düsseldorfer Kolleginnen und Kollegen Vorbild und Ansporn bleiben.”

 

Almut Rößler is 82 jaar geworden.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.