Amerikaanse orgelvirtuoos Stephen Tharp in Rotterdamse Laurenskerk op 17 juni

Stephen Tharp aan het orgel van de Saint-Sulpice te Parijs | © foto Christoph Martin Frommen

Op zaterdag 17 juni komt de Amerikaanse organist Stephen Tharp naar Rotterdam. De beroemde orgelvirtuoos bespeelt het Marcussen-hoofdorgel in de Laurenskerk in een programma van Bach tot Dupré.

Stephen Tharp is volgens het internationale orgelmagazine The Diapason de beste organist van Amerika genoemd. ‘Zijn technische gaven zijn indrukwekkend en versterken de kracht van zijn muzikaliteit en gevoel voor verbeelding’ (Jean Guillou). 

Internationaal concertorganist

Sinds hij in 1987 nog als tiener zijn internationale carrière als concertorganist begon, gaf hij wereldwijd meer dan zestig tournees en meer dan 1.500 concerten. Hij bracht verschillende soloalbums uit op orgels in onder meer Parijs, Haarlem, New York en Dudelange, met repertoire van Bachs Goldbergvariaties tot werk van Vierne en Demessieux.

Van Bach tot Dupré 2

Op het programma in Rotterdam staat werk van Bach (o.a. zijn bewerking van de Chromatische Fantasie en Fuga BWV 903), Franck, Berveiller en Van der Horst. Zowel het deel voor als het deel na de pauze wordt afgesloten met Dupré, met als slot de complete Deuxième Symphonie, Op. 26.

Kaarten

Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 17,50. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar via consolonl.nl.