André van Vliet – Orgelconcert Marburg (D)

André van Vliet Orgelconcert Marburg

André van Vliet had wel een aantal orgelwerken op zijn verlanglijstje staan die hij graag op cd zou willen zetten. En dat ook nog eens op een orgel waarbij hij zich niet in allerlei bochten zou moeten wringen om ze tot klinken te brengen. Hij kwam uit in Duitsland. Bij het Klais-orgel in de Elisabethkirche in Marburg an der Lahn om precies te zijn.

Text Example

advertentieEen klavieromvang van C tot en met a3, een zwelkast (of twee), een volledig strijkerskoor, veel verschillende tongwerken, een 32 voet en milde mixturen, dat is wat Van Vliet wel kon gebruiken voor deze opname. Het 57 stemmen tellende drieklaviers orgel van Klais uit 2006 heeft het allemaal.

‘Orgelconcert Marburg (D)’ staat er op de cover van de cd. Zo is het programma van deze dubbelcd ook samengesteld. Eigenlijk zijn het twee programma’s, want dat van de eerste cd met werk van onder anderen Bédard, Bach, Bossi, Landmann en twee afsluitende koraalbewerkingen zou je zo maar eens tijdens een van zijn orgelconcerten kunnen treffen. Een ook het programma van cd twee met de ‘vierden’ van Guilmant en Widor zou daar zéker niet misstaan.

 


André van Vliet – Orgelconcert Marburg (D)

CD1: Variations sur ‘Sine Nomine’ (Bédard); Psalm 86 (Bédard); Sinfonia uit Cantate 35 ‘Geist und Seele wird verwirret’ (Bach); Variationen über ‘Heil Dir, im Siegerkranz’ (Rinck); Chant du soir (Bossi); Concert-Overture in c minor (Hollins); Elegy (Thalben-Ball); Scherzo (Antalffy-Zsiross); Variationen über ein Thema von G.F. Händel (Landmann); Meditatie ‘Dear Lord and Father of mankind’ (Mulder); Variaties over ‘U zij de glorie’
CD2: Quatrième Sonate (Guilmant); Symphonie No. 4 (Widor)

Label: JQZ Muziekproducties
Nummer: JQZ 98058
Speelduur: 71’50 + 51’37
Booklet: 12 pagina’s (NE/DU)
Prijs: € 18,50

 

> BESTELLEN