Anna van Hannover/Händel Festival

Text Example

advertentieIn Leeuwarden begint op 30 oktober het Anna van Hannover/Händel Festival. Het is precies 300 jaar geleden dat zij werd geboren en 250 jaar geleden dat zij overleed. Ze was in Londen de meest talentvolle leerling van Georg Friedrich Händel. Met haar komst naar Leeuwarden veranderde het Stadhouderlijk Hof in de Friese hoofdstad in een muzikaal paleis.

Ze bracht als echtgenoot van de laatste Friese stadhouder Friesland internationaal in contact met muziek en cultuur. In 1736 schonk ze Leeuwarden het orgel in de Waalse Kerk. Zelf had ze een goede zangstem en speelde ze klavecimbel.

Tijdens het twaalf dagen durende festival, op verschillende locaties in Leeuwarden, zijn er concerten, lezingen, workshops en een expositie over Anna van Hannover. Op woensdag 4 november is er in de Waalse Kerk een lezing door Bearn Bilker waaraan organist Theo Jellema meewerkt.

Het festival is een eenmalige samenwerking tussen Stichting Nassau en Friesland en Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Leeuwarden. Stichting Nassau en Friesland richt zich op Anna van Hannover en Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Leeuwarden heeft Händel als uitgangspunt.

Meer informatie en programma

www.nassau-en-friesland.nl

www.orgelleeuw.nl

© 2009 www.orgelnieuws.nl