Arjan Veen wint Govert van Wijn Orgelconcours 2012

Govert van Wijn Orgelconcours 2012

Het Govert van Wijn Orgelconcours in de Groote Kerk in Maassluis is zaterdag 30 juni gewonnen door Arjan Veen. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Gerwin Hoekstra en Matthijs Visscher.??

Text Example

advertentieHet concours voor amateurorganisten en conservatoriumstudenten tot de leeftijd van 30 jaar beleefde zaterdag zijn twintigste edititie. De tien kandidaten hadden voor het verplichte werk de keuze uit het koraalvoorspel Wachet auf, ruft uns die Stimme BWV 645 van Bach en het Scherzando uit de Trois pièces, Op. 29 van Gabriel Pierné. Het vrije werk diende bij de keuze voor het verplichte werk van Bach een werk van ná 1800 te zijn; bij de keuze voor Pierné een werk van vóór 1800. De meeste deelnemers kozen voor Bach, drie deelnemers durfden het aan om Pierné als verplicht werk te spelen.

De jury bestond dit jaar uit Toon Hagen, Jan Jansen en Petra Veenswijk

Winnaar Arjan Veen (foto rechts) speelde als vrij werk de Prélude et Fugue en Si Op. 7/1 van Marcel Dupré, tweede prijswinnaar Gerwin Hoekstra (foto midden) koos voor de Prélude uit de Suite Op. 5 van Maurice Duruflé en Matthijs Visscher (foto links) behaalde evenals vorig jaar de derde prijs maar nu met de Final uit Symphonie Nr. 2 van Louis Vierne. De drie prijswinnaars kozen allen voor ‘Wachet auf’ als verplicht werk.

De drie winnaars ontvingen een bronzen plaquette en mogen volgend jaar gedrieën het Laureatenconcert op het Garrels-orgel in Maassluis verzorgen.

 

© 2012 fotografie Marianne van Dijk