Arjan Veen wint Govert van Wijn Orgelconcours 2014 in Maassluis

Het Govert van Wijn Orgelconcours in de Groote Kerk in Maassluis is zaterdag 28 juni gewonnen door Arjan De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk Gerard Verweij en Diederick Clements.??

Text Example

advertentieHet concours voor amateurorganisten en conservatoriumstudenten tot de leeftijd van 30 jaar beleefde zaterdag zijn 22ste edititie. De dertien kandidaten hadden voor het verplichte werk de keuze uit de Variaties (allegro) uit Sonate Nr. 5 in d-Moll van Carl Philipp Emanuel Bach en Melodia, Op. 59 van Max Reger Het vrije werk diende bij de keuze voor het verplichte werk van Bach een werk van ná 1800 te zijn; bij de keuze voor Reger een werk van vóór 1800.

De jury bestond dit jaar uit Jan Jansen, Bram Beekman en Bas de Vroome.

Winnaar Arjan Veen (foto midden) speelde als vrij werk de Toccata uit Suite Op. 5 van Maurice Duruflé en als keuzewerk de Variaties van C.Ph.E. Bach. De overige winnaars kozen voor het Reger-werk. Tweede prijswinnaar Gerard Verweij (links)  speelde als vrij werk het Magnificat Prima Toni BuxWV 203 van Dietrich Buxtehude. De winnaar van de derde prijs, Diederick Clements (rechts), speelde als vrij werk het Concerto in a-moll BWV 593.

Voor Arjen Veen is het de tweede maal dat hij het Govert van Wijn Concours wint, in 2012 bereikte hij eveneens de eerste plaats. Diederick Clements behaalde vorig jaar een eervolle vermelding. De drie winnaars ontvingen een bronzen plaquette en mogen volgend jaar gedrieën het Laureatenconcert op het Garrels-orgel in Maassluis verzorgen.

 

© 2014 fotografie Marianne van Dijk