Van den Assem, Mussche en Van Walsem winnen Feike Asma Concours

winnaars feike asma concours 2016

Idelette van den Assem, Christian Mussche en Kees van Walsem hebben het dertiende Feike Asma Concours gewonnen. De finale werd dinsdag 30 augustus gehouden in de Feike Asma Zaal bij Johannus Orgelbouw te Ede. 

Text Example

advertentieAan het concours, dat wordt georganiseerd door Stichting Vox Humana en Johannus Orgelbouw,  deden dit jaar elf deelnemers mee in drie leeftijdscategorieën. De jury bestond uit Peter Eilander, Wybe Kooijmans en Everhard Zwart. De voorronde werd gehouden op zaterdag 27 augustus. Voor de laatste ronde kregen de finalisten de opdracht een koraalbewerking van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas of Klaas Jan Mulder te spelen.

Winnaars
De jury maakte drie winnaars bekend. Idelette van den Assem won in de categorie 12-15 jaar met haar vertolking van Psalm 43 van Feike Asma. In de categorie 16-19 jaar won Christian Mussche met de koraalbewerking ‘Jezus neemt de zondaars aan’ van Asma. Ook Kees van Walsem, categorie 20-24 jaar, wist de jury te overtuigen met Asma en speelde diens Hymne over Psalm 138.

Prijzen
De drie winnaars ontvingen een waardecheque en een wisselbeker. Van Walsem mag de Vox Humana-beker houden. Het was de derde maal dat hij het concours won. Voor Mussche was het zijn tweede overwinning op dit concours.

Naast het hoofdconcours werd zaterdag 27 augustus ook gestreden om de landelijke Schoolprijs. Die werd door Herman Coster gewonnen voor zijn school, het Hoornbeeck College in Amersfoort. Coster won de prijs (een wisselbeker) voor de tweede maal.

 

Foto: de winnaars van het Feike Asma Concours 2016. V.l.n.r. Idelette van den Assem, Christian Mussche en Kees van Walsem | © 2016 fotografie Willem den Boer