Bach door Boerema in de Laurens

johann sebastian bach hayo boerema 197204

Na een aantal cd’s met overwegend Franse muziek uit de negentiende en twintigste eeuw bracht Hayo Boerema onlangs een cd uit die geheel gewijd is aan het werk van ‘het begin en einde van alle muziek’, Johann Sebastian Bach.

Text Example

advertentie 

Boerema bespeelt hier het hoofdorgel van de Laurenskerk in Rotterdam, de 85 stemmen tellende Marcussen, in 1973 gebouwd als grote ‘alleskunner’, dus ook voor Bach. In het zorgvuldig gekozen (en in het booklet beschreven) programma zijn de drie bewerkingen van het trinitarische lied ‘Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’ BWV 662-664 verweven met grotere werken uit het orgeloeuvre van Bach.

 

De cd heeft ook een idealistisch tintje: de opbrengst van deze Bach door Boerema gaat naar de ophanden zijnde restauratie van het Marcussen-transeptorgel uit 1959 in de Laurenskerk.

 

Johann Sebastian Bach – Hayo Boerema

gespeeld op het hoofdorgel van de Grote of Sint Laurenskerk, Rotterdam

 

Praeludium et Fuga in D BWV 532; Allein Gott in der Höh’ sei Ehr WBV 662, Praeludium et Fuga in e BWV 548; Allein Gott in der Höh’ sei Ehr BWV 663; Toccata, Adagio et Fuga in C BWV 564; Allein Gott in der Höh’ sei Ehr BWV 664; Passacaglia in c BWV 582.

 

Label: HAYO
Nummer: HAYO 197204
Speelduur: 79’13
Booklet: 20 pagina’s (NE/EN)
Prijs:  € 16,00

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]