Bach-Michaëlsconcert eert Charles de Wolff

Text Example

advertentieHet afsluitende concert van de Bach-Michaëlsdag, zaterdag 30 september in de Grote Kerk van Zwolle, is een eerbetoon aan organist en dirigent Charles de Wolff. Het concert wordt De Wolff aangeboden vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlands muziekcultuur.

Op het programma staan twee cantates en twee grote orgelwerken van Johann Sebastian Bach. Uitvoerenden zijn Toon Hagen en Gerrie Meijers, orgel, het project-Bachkoor en -orkest onder leiding van Toon Hagen.

De jaarlijkse Bach-Michaëlsdag viert zijn eerste lustrum. Vanaf 13.30 uur zijn er diverse vrij toegankelijke muzikale activiteiten in en rond de Grote Kerk van Zwolle.

Tijdens het avondconcert worden twee nieuwe cd’s gepresenteerd. De eerste cd bevat opnamen uit 1969 waarop Charles de Wolff de Grote Orgelmis van J.S. Bach speelt. De cd verschijnt bij het label Prestare. Na het concert is deze cd te koop voor € 12,50.

Op de tweede cd, ‘Ach wie flüchtig, ach wie nichtig’ staan de opname van het concert dat Toon Hagen gaf op 20 juni 2006 op het Schnitger-orgel, aangevuld met een improvisatie. Ook deze cd is na het concert te koop en kost € 12,00. Donateurs van de Stichting Vrienden van het Schnitger-orgel betalen € 10,00. De opbrengst van deze cd is voor de restauratie en instandhouding van het Schnitger-orgel.

Het slotconcert begint om 20.00 uur. Toegangsprijs € 10 (volwassenen); kinderen tot 12 jaar, houders van een Pas65 of CJP € 7,50.

© 2006 www.orgelnieuws.nl