Bach, zonen en leerlingen centraal tijdens Göteborg International Organ Academy

De muziek van Johann Sebastian Bach, zijn zonen en zijn leerlingen staat centraal tijdens de Göteborg International Organ Academy 2014 die van 23 tot en met 26 oktober plaats zal vinden.

Text Example

advertentie  

Onder de titel ‘The Bach Circle – Keyboard Culture in the Eighteenth Century’ worden de schijnwerpers niet alleen gericht op de muziek uit de kring rond Bach, ook wordt er aandacht besteed aan andere klavierinstrumenten dan het orgel.

 

Annette Richards

De Göteborg International Organ Academy staat onder artistieke leiding van Dr. Annette Richards, universiteitsorganist van Cornell University (NY) en een van de leidende Carl Philipp Emanuel Bach-onderzoekers.

 

Masterclasses en seminars

Masterclasses en seminars worden gegeven door Annette Richards en Hans Fagius (orgel), Ulrika Davidsson en Joel Speerstra (klavecimbel, hammerklavier, klavichord). Op het repertoire staan werken van Johann Sebastian Bach, zijn zonen en leerlingen, plus zeventiende-eeuwse Noordduitse orgelmuziek die in de achttiende eeuw nog in Berlijn werd gespeeld.

 

Concerten en lezingen

Het programma van de Organ Academ¥ vermeldt verder nog concerten en lezingen door onder anderen Ulrika Davidsson, Magnus Kjellson, Annette Richards, Tilman Skowroneck, Joel Speerstra. De concerten worden onder meer gegeven op het Noord-Duitse barokorgel in de nieuwe Örgryte kerk, het Zweedse Schiörlin-orgel van 1783 in Jonsered, klavecimbel, hammerklavier, klavichord en een nieuw ontworpen ‘duoklavichord’, gebouwd door Per Anders Terning en Joel Speerstra, dat hier tijdens de academie zijn Zweedse première zal beleven.

 

Meer informatie

www.organacademy.se

 

 

Foto Schiörlin-orgel in Jonsered | © 2014 fotografie: Johan Norrback