BBC Music Magazine Award voor The Genius of Cavaillé-Coll

The Genbou

De dvd ‘The Genius of Cavaillé-Coll’ heeft gisteravond de BBC Music Magazine Award in de categorie ‘beste documentaire’ in de wacht gesleept. De uitreiking vond plaats tijdens een gala in King’s Place in Londen.

Text Example

advertentie 

BBC Music Magazine is nauw verbonden met BBC Radio 3, de klassieke muziekzender van de Britse publieke omroep BBC. Het blad verscheen voor het eerst in 1992 en is inmiddels uitgegroeid tot één van ’s werelds best verkochte muziektijdschriften. De jaarlijkse Award-uitreiking is in haar soort uniek, omdat ze in vrijwel alle categorieën uitsluitend is gebaseerd op de stemmen van het publiek.

 

Genius

De cd/dvd-box van het Britse productiehuis Fugue State Films kwam eind 2012 uit en laat de grote invloed van de negentiende-eeuwse Franse orgelmaker Aristide Cavaillé-Coll en zijn orgels zien en horen op drie dvd’s en twee cd’s. De productie werd opgenomen in Frankrijk. Daarin figureren beroemde orgels als die van de St. Ouen in Rouen en de St. Sulpice. Aan de documentaire werkten grote namen als Michel Bouvard, Gerard Brooks, Olivier Latry, Kurt Lueders, Pierre Pincemaille en Daniel Roth mee.

The Genius of Cavaillé-Coll kreeg op Orgelnieuws.nl eveneens een lovende recensie van Cavaillé-Coll-kenner René Verwer.

 

Zie ook

Classical Music | BBC Music Magazine
Recensie ‘The Genius of Cavaillé-Coll | Orgelnieuws.nl

 

 

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]