Begeleidingsworkshop en bovenstemboek in Genemuiden

orgel grote kerk genemuiden
Zwier van Dijk-orgel Grote Kerk Genemuiden | foto Orgelcomité Genemuiden

Op zaterdag 19 november organiseert Orgelcomité Genemuiden een workshop gemeentezangbegeleiding door Harm Hoeve in de Grote Kerk te Genemuiden. Die middag wordt ook een koraalboek bij de psalmen met Genemuider bovenstem gepresenteerd.

Text Example

advertentieTwaalf deelnemers worden door Harm Hoeve in twee uur tijd bijgespijkerd op het gebied van begeleiding van samenzang. Hij behandelt een scala aan onderwerpen, waaronder begeleidingsvormen, rust en ritme, registratie, diverse liedstijlen, kerktoonsoorten, voor- en naspelen en pianobegeleiding. Uiteraard komt ook begeleiding bij de karakteristieke Genemuider bovenstem aan bod.

De workshop duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Het maximale aantal van twaalf actieve deelnemers is voor 19 november inmiddels bereikt. Het is nog wel mogelijk om aan te melden voor een herhaling van de workshop op zaterdag 21 januari 2023. Er is op beide zaterdagen voldoende ruimte voor toehoorders die via camera en beamer de verrichtingen aan de klavieren kunnen volgen. Aanmelding is daarvoor niet noodzakelijk.

Begeleidingsboek Genemuider bovenstem

Aansluitend aan de workshop wordt om 16.45 uur het orgelbegeleidingsboek Psalmen met Genemuider bovenstem gepresenteerd.

Genemuiders krijgen de bovenstem bij de psalmen met de paplepel ingegoten, maar niet iedere organist lukt het om daar de goede harmonisatie bij te vinden. Daarom namen Stichting Orgelcomité Genemuiden en Stichting Stadswacht Genemuiden het initiatief voor een koraalboek. Dirigent en organist Cor Ploeg schreef de vierstemmige zettingen in twee toonsoorten bij de bovenstempsalmen.

Het 150 pagina’s tellende boek is verkrijgbaar bij Stichting Orgelcomité Genemuiden en kost € 25,00.

Meer informatie orgelcomitegenemuiden.nl