Ben van Oosten in Rouen: masterclass, concerten en presentatie Franck-cd

ben van oosten

Van 19 tot en met 23 juni 2018 is de Saint-Ouen in Rouen de werkplek van Ben van Oosten. Hij geeft dan een tweedaagse masterclass over de orgelwerken van César Franck en zal tijdens twee concerten zijn nieuwe cd-opnamen met Franck-werken presenteren.

Text Example

advertentieDe meesterklas vindt plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 juni. Maximaal tien gevorderde organisten krijgen dan de gelegenheid zich aan de klavieren van het Cavaillé-Coll-orgel in de St. Ouen door Ben van Oosten te laten bijscholen in het orgelrepertoire van César Franck. Elk deelnemer krijgt 1 uur speeltijd.

Concerten en cd-presentatie

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni zal de meester zelf aan de klavieren plaatsnemen om twee concerten te verzorgen. Tijdens het concert op vrijdagavond om 20.30 uur zal Ben van Oosten zijn nieuwe 4cd-box met orgelwerken van César Franck presenteren die hij in de St. Ouen te Rouen opnam voor het Duitse label MDG (Dabringhaus + Grimm). Het concert van zaterdag 23 juni om 12.30 uur is tevens het slotconcert van een excursie die Stichting Vox Humana naar de Normandische hoofdstad belegt.

Aanmelden masterclass

Tot uiterlijk 25 mei 2018 kunnen deelnemers zich voor de masterclass aanmelden via een formulier op de website van organisator Stichting Vox Humana en een CV sturen naar pr@stichtingvoxhumana.nl. Selectie vindt plaats door Ben van Oosten. Geselecteerde deelnemers worden per e-mail op de hoogte gebracht. De kosten van deelname bedragen € 250, exclusief reis en verblijf. Wel is toegang tot de beide concerten inbegrepen. De voertalen tijdens de masterclass zijn Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Concertkaarten

Voor de concerten op 22 en 23 juni kan vooraf een passe-partout van € 75 worden aangeschaft via Eventbrite. Er is geen losse kaartverkoop aan de kerk.