Benefietconcert Brielle

Text Example

advertentieOp zaterdag 7 oktober wordt in de St. Catharijnekerk van Brielle een benefietconcert gehouden ten bate van de restauratie van het Kam-orgel uit 1854. Aart Bergwerff zal in dit ‘Concert Spirituel’ het werk Canto ostinato van Simeon ten Holt uitvoeren.

Voor het direct noodzakelijke herstel van het Kam-orgel is een bedrag van € 30.000 nodig. Daarnaast zijn er aanvullende wensen om het orgel ook voor langere tijd goed te laten functioneren.

Het concert van zaterdag 7 oktober is meteen het startsein voor de fondsenwerving van de restauratie. Aart Bergwerff speelt die avond een bijzonder muziekstuk: Canto ostinato van Simeon ten Holt. Letterlijk vertaald: aanhoudend gezang. Het is een compositie over tijd, ruimte en eeuwigdurende beweging, een thema dat prachtig aansluit bij het instrument in deze eeuwenoude kerk, die van alle tijden is en ruimte geeft aan iedereen.

Het “Concert Spirituel” bij kaarslicht begint om 20.30 uur en zal een uur duren. Toegang: € 10 inclusief een glas wijn na afloop. Kaartverkoop aan de kerk. Reserveringen via Irene Kleinjan, telefoon (0181) 47 40 04.

Het concert komt tot stand door samenwerking van de Vrienden van de St. Catharijnekerk, de Protestantse Gemeente Brielle, de Culturele Commissie St. Catharijne, en de Stichting Brielle, stad van kunst en cultuur.

Meer over Simeon ten Holt (met geluidsfragmenten)

www.simeontenholt.com

© 2006 www.orgelnieuws.nl

© 2006 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl www.orgelfotografie.nl