Bernhardt Edskes vertelt over leven van Arp Schnitger

Arp Schnitger met documentrol afgebeeld op het orgel van de St. Bartholomäus-Kirche in Golzwarden (D)

Orgelmaker Bernhardt Edskes zal zaterdag 4 november in de Lutherse Kerk in Groningen vertellen over het leven van Arp Schnitger. Hij doet dat in het kader van het Schnitgerfestival 2017 dat nog tot komende zondag plaatsvindt in de stad Groningen.

Text Example

advertentieDe Nederlands-Zwitserse orgelmaker heeft zich grondig verdiept in het werk van de beroemde Noord-Duitse orgelbouwer Arp Schnitger (1648-1719). Die kennis deed hij niet alleen op door onderzoek en restauratie van Schnitger-orgels, hij past ze ook toe in nieuwe orgels, zoals het onlangs gereconstrueerde Schnitger-orgel in de Lutherse Kerk in Groningen.

Lees ook: Gereconstrueerde Schnitger-orgel Lutherse Kerk Groningen in gebruik

Rond dat nieuwe instrument zal Edskes het verhaal van Schnitger vertellen. Tijdens het Schnitgerfestival 2016 had hij daar al een start mee gemaakt en wist hij de luisteraars aan zich te binden. De tijd was echter te kort om het verhaal af te maken. Edskes gaat zaterdag verder waar hij gebleven was: Arp Schnitger die een barre tocht door de sneeuw maakt, op weg naar de Hanzestad Zwolle.

Edskes gaat om 11.00 uur in de Lutherse Kerk (Haddingestraat 23, Groningen) van start met zijn vertelling. De toegang is gratis.

Schnitgerfestival 2017
Het Schnitgerfestival 2017 duurt nog tot en met zondag 5 november. De komende dagen staan nog diverse concerten en voorstellingen op het programma. Zo treedt  blokfluitist Erik Bosgraaf op met barokensemble Cordevenot XL en organist Matthias Havinga in een barokprogramma met de nieuwe compositie Mixtures van de Zuid-Koreaanse componiste Seung-Won Oh (1969). Zondag 5 november sluit Bernard Foccroulle in de Martinikerk af met een optreden met het Ensemble Inalto dat bestaat uit zinken en trombones.

 

Meer informatie

www.schnitgerfestival.nl