Bert den Hertog benoemd in Oude Kerk Scheveningen

Text Example

advertentiePer 1 juni 2010 is Bert den Hertog benoemd als nieuwe hoofdorganist van de Oude Kerk op Scheveningen. Hij zal elke zondagochtend het Steevens/Lohman/Flentrop (1765/1845/1972) hoofdorgel bespelen. Den Hertog volgt Jaap Lauwers op die meer dan veertig jaar organist op Scheveningen was.

Bert den Hertog (1978) (foto rechts) studeerde hoofdvak Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten en Bernard Winsemius. Hij haalde in 2005 zijn diploma 2de fase Orgel (voorheen Uitvoerend Musicus), en won tijdens zijn studie vier (inter-)nationale orgelconcoursen. Van 2000-2010 was hij organist te Rotterdam (Ikazia Ziekenhuis en Oranjekerk). Bert geeft orgel- en pianoles aan de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp. Tevens is hij vanaf 2010 organist in de Dorpskerk te Woubrugge waar hij in de toekomst nog middagdiensten zal begeleiden. Van Den Hertogs spel verschenen meerdere cd’s.

 

In de Oude Kerk in Scheveningen bevinden zich twee historische orgel: het genoemde hoofdorgel(25/II/P) en het Garstenhauer-koororgel uit 1791 (10/I/aP). In de zomermaanden worden er in de kerk zomerzangavonden georganiseerd, waarbij de beide instrumenten gebruikt worden. Daarnaast gaat Den Hertog onder de titel ‘Orgel aan zee’ weer orgelconcerten organiseren in de Oude Kerk.

Foto: sleuteloverdracht in de Oude Kerk in Scheveningen. Op de voorgrond links: Jaap Lauwers. Rechst op de foto de nieuwe titularis Bert den Hertog.

© 2010 www.orgelnieuws.nl