Bert den Hertog concertorganist Elandstraatkerk Den Haag

Text Example

advertentieDe Scheveningse organist Bert den Hertog is onlangs benoemd tot concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk in Den Haag. Hij wordt daar mee concertant bespeler van het Franssen-orgel (43/IIIP) van de kerk van O.L.V. Onbevlekt Ontvangen aan de Elandstraat in de Hofstad.

Den Hertog zal zich samen met de voorzitter van de stichting en organist van de kerk, Ed van Aken, inzetten voor het concertante gebruik en de promotie van het Franssen-orgel. Het drieklaviers instrument uit 1903 is het grootste, vrijwel origineel gebleven orgel van deze bouwer. In 2011 werd het gerestaureerd door Adema’s Kerkorgelbouw.

De Stichting Orgel Elandstraatkerk beijverde zich voor de restauratie van het Franssen-orgel en zet zich thans in voor het onderhoud en stimuleren van het gebruik van het instrument. Sinds de restauratie wordt jaarlijks in de zomermaanden een concertserie georganiseerd waarin organisten uit binnen- en buitenland optreden.

Bert den Hertog (*1978) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten en specialiseerde zich verder bij opnieuw Van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke. Hij is als organist sinds 2010 verbonden aan de Oude Kerk te Scheveningen en als piano- en orgeldocent aan de Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp. Daarnaast is hij actief als concertant organist.

Meer info

Orgel Elandstraatkerk Den Haag gerestaureerd (13-05-2011)

Stichting Orgel Elandstraatkerk

Bert den Hertog

© 2013 www.orgelnieuws.nl