Bert Mooiman vertrekt uit Grote Kerk Breda

Text Example

advertentieBert Mooiman heeft onlangs ontslag genomen als organist van de Grote Kerk te Breda. Dat maakte de in 2009 benoemde opvolger van Jaap Hillen zelf in een persbericht bekend.

Mooiman was officieel in dienst van de Protestantse Gemeente Breda (PGB), juridisch eigenaar van het kerkgebouw. Voor de invulling van de functie van organist van de Grote Kerk was hij in de praktijk afhankelijk van de Stichting Grote Kerk, die het gebouw beheert. Over de rol van organist heerste een verschil van inzicht tussen enerzijds de stichting en anderzijds de PGB en Bert Mooiman. Daarnaast verliep ook de samenwerking tussen de Stichting Orgelconcerten Breda, die de programmering rond het orgel verzorgt, en Mooiman als hoofdorganist, moeizaam.

Bert Mooiman kreeg ‘hierdoor niet de noodzakelijke artistieke armslag’ en diende eind december 2010 zijn ontslag in. Op verzoek van de PGB is daarna een rapport opgesteld over de situatie en heeft er, zonder succes, een bemiddelingspoging plaatsgevonden, waarmee het ontslag definitief is geworden.

© 2011 www.orgelnieuws.nl