Binnenkort: Musica Religiosa Orgelradio

Text Example

advertentieDit voorjaar lanceert de IKON in samenwerking met Zendtijd voor Kerken en Orgelnieuws.nl de digitale radiozender Musica Religiosa Orgelradio. De webzender, een orgelvariant op het religieuze muziekkanaal Musica Religiosa, pikt daarmee de draad op van orgelradio.nl

Musica Religiosa Orgelradio zal straks te benaderen zijn via www.musicareligiosa.nl en deze portal www.orgelradio.nl . Toelichtingen worden ook in het Duits, Engels, Frans en Spaans aangeboden. Net als Musica Religiosa biedt de orgelvariant straks de mogelijkheid om verzoeknummers in te dienen.

Orgelradio.nl bood sinds 2004 webradio met wekelijks een nieuw programma met een breed scala aan orgelmuziek. Orgelradio.nl was een initiatief van Gérard van Betlehem, Gerko de Bruijn en Wilfred Folmer, die daarnaast ook de drijvende krachten achter orgelnieuws.nl zijn. In 2008 werd de programmering van orgelradio.nl tijdelijk stopgezet, in afwachting van een nieuwe opzet.

Webradiozender Musica Religiosa werd in 2007 gelanceerd door de IKON en ZvK en biedt met non-stop klassieke christelijke muziek. Musica Religiosa wordt samengesteld door bedenker en eindredacteur Kees Schuurman en webmaster Rienk Blom. De radiozender voorziet niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten – tot Canada en Thailand aan toe – in een behoefte. Per maand weten zo’n 30.000 luisteraars de webzender te vinden en dit getal groeit nog steeds.

De definitieve datum waarop Musica Religiosa Orgelradio van start gaat zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Wilt u reageren? info@orgelnieuws.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl