Blank-orgel Bussum overgeplaatst naar Rehobothkerk Ermelo

Op vrijdag 1 december zal in de Gereformeerd Vrijgemaakte Rehobothkerk te Ermelo het onlangs geplaatste Blank-orgel in gebruik worden genomen. Orgelmakerij Steendam verzorgde de overplaatsing vanuit de Christelijke Gereformeerde Kerk te Bussum.

Het Bussumse instrument werd in 1963 onder advies van Dirk Janszn. Zwart gebouwd. In 2005 kochten de Ermelose ‘vrijgemaakten’ het orgel . Het vervangt een tien stemmen tellend Reil-orgel uit 1974 dat door Steendam zal worden geplaatst in de Ontmoetingskerk te Haarlem.

Text Example

advertentieHet Blank-orgel werd door Orgelmakerij Steendam gerenoveerd en geplaatst op de vernieuwde en uitgebreide orgelgalerij (op de foto nog te zien met provisorische balustraderand). De kas werd geschilderd. De intonatie is aangepast aan de nieuwe ruimte.

De officiële ingebruikname voor genodigden en gemeenteleden vindt plaats op 1 december om 20.00 uur en zal worden afgesloten met een concert door Sietze de Vries. Op zaterdag 2 december is er een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Dan zijn er bespelingen door de organisten van de kerk, is er een moment voor de kinderen en een diapresentatie. Uiteraard is er gelegenheid om zelf het orgel te bespelen. De open dag wordt besloten met orgelspel en samenzang.

De Rehobothkerk is gelegen aan de Dirk Staalweg 43 in Ermelo.

 

Dispositie

Hoofdwerk C-g3
Prestant 8
Viola 8
Roerfluit 8
Octaaf 4
Speelfluit 4
Nasard 3
Octaaf 2
Mixtuur IV
Trompet 8 B/D

Rugwerk C-g3
Prestant 4
Holpijp 8
Roerfluit 4
Woudfluit 2
Sexquialter II D
Dulciaan 8

Pedaal C-f1
Subbas 16
Octaaf 8
Basson 16

Speelhulpen
Manuaalkoppel
Pedaalkoppel Hw
Pedaalkoppel Rw
Tremulant Hw
Tremulant Rw

 

© 2006 www.orgelnieuws.nl