BLOG Hollandsk i Danmark I

Text Example

advertentieOrgelminnend Nederland reist wat af de laatste tijd! Met een Europa zonder grenzen bezoekt menigeen de orgelwereld buiten de Hollandse orgeltuin. Ook Gerben Mourik sluit het tuinhekje achter zich en vertrekt naar Denemarken voor opnamesessies van zijn cd-project ‘Audite Nova’. In een mini-blog delen deze Hollander in Denemarken en zijn productieteam hun belevenissen tijdens deze drie dagen.

Het is bijna zover… Na een jaar van denken (over het programma), organiseren (vastleggen van kerken, orgelstemmer en opnametechnicus), googelen (waar heb je de beste B&B, liefst naast de kerk!) en studeren vertrekken we op maandag 19 maart naar Denemarken en een uitstapje naar Zweden om in drie dagen evenzoveel orgels van Poul-Gerhard Andersen op te nemen. We, want niet alleen ik ga u vertellen hoe het eraan toegaat voor, tijdens en na zo’n opname. Voor een objectieve weergave zullen ook fotograaf Koos Schippers en opnametechnicus Han Leentvaar hun bevindingen ongecensureerd delen. De laatste twijfelt nog of we u dat kunnen aandoen; even afwachten dus. Daar maak ik mij geen zorgen over, wel of die kachels echt uit zijn! De stemming van het instrument blijft alleen goed bij een gelijkmatige temperatuur.

U kunt iedere dag een kort verslagje verwachten met de ins en outs van de vorige dag. Ondertussen is Bart van Buitenen in Dordrecht aan het zwoegen op de teksten over de instrumenten. En wij als productieteam hopen op een vlotte reis, anders komen we op dag 1 al met de planning in de knoei. We houden u op de hoogte.

Nyde at læse!

[GERBEN MOURIK]

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie Koos Schippers, Lisse