BLOG On tour with the Roder Girl Choristers (I)

Text Example

advertentieZaterdag 21 juli vertrok Sietze de Vries een week naar Engeland. Nu eens niet als solist, maar als vaste organist van de Roder Girls Choristers. Op orgelnieuws.nl deelt hij in ze dagelijkse belevenissen op Britse bodem. Vandaag deel 1. Reizen, repeteren en recreëren.

Zaterdag was een reisdag: ’s morgens om half zeven vertrokken drie busjes vanuit Roden naar Calais. Ondergetekende was één van de chauffeurs en mocht met een zevental zanglustige meiden behoorlijk wat uurtjes in een kleine ruimte doorbrengen. Als ik het koorrepertoire nog niet goed kende, is dat hierdoor in ieder geval afdoende verholpen! In het Verenigd Koninkrijk, waar de right side of the road left is, natuurlijk weer even wennen, maar dat gaat snel genoeg. Aan het begin van de avond bereikten we de jeugdherberg in Milton Keynes; de foto spreekt boekdelen, denk ik! Prachtige plek, volop rust en een heel gebouw met forse tuin voor ons alleen. Naast de jeugdherberg een pittoresk kerkje in die typisch Engelse stijl, dat je zo mee zou willen nemen!

Maandag zingen we de eerste Evensong in Cambridge; zondag is nog een rustige dag. Het ontbijt zorgde natuurlijk voor de nodige verbazing: lauwe worstjes, spek, roerei en witte bonen in tomatensaus krijgen ze thuis duidelijk niet elke morgen voorgeschoteld! Mijn vrouw Sonja, die de ‘director of music’ van het koor is, kon het niet laten om na het ontbijt nog wel even stevig te repeteren met de dames. Per slot van rekening moeten er behoorlijk wat Engelse teksten, van diverse psalmen tot de geloofsbelijdenis uit het hoofd gekend worden! De dag werd verder besteed met het doen van spelletjes en het maken van een wandeling. Uw organist had dus ook een echte vakantiedag en heeft geen toets aangeraakt.

Ik verheug me op Cambridge morgen; een stad die voor je gevoel grotendeels uit kerken en kapellen bestaat en waar ik als sinds mijn studententijd veel kom. Toen nog zittend in het publiek om naar die fantastische koren te luisteren, nu als organist van een topkoor, dat kan wedijveren met de meeste Engelse koren! [SIETZE DE VRIES]

Wilt u reageren? Dat kan op onze Facebook-pagina:

http://tinyurl.com/cp4uzeq

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto Daan de Vries