BOEK ‘Albert de Klerk – klankschilder’

Text Example

advertentie 

Albert de Klerk (1917-1998) was 64 jaar lang organist van de St. Josephkerk in Haarlem en van 1956 tot 1983 stadsorganist van die stad. Als organist en componist werd hij gewaardeerd door velen, ook ver buiten Nederland. Zojuist is er een boek over hem verschenen: ‘Albert de Klerk – klankschilder’.

Het boek telt ruim 200 pagina’s en bestaat uit vijf hoofdstukken. 1. Een uitgebreide biografie; 2. Vele foto’s uit het archief van familie De Klerk; 3. Albert de Klerk als improvisator; 4. Een interview uit 1989 van Anton Vernooij met Albert de Klerk; 5. De volledige oeuvrelijst van Albert de Klerk (in deze lijst vindt men onder andere een aantal nog onuitgegeven orgelwerken).

 

Gerard Sars, die in 2008 over de improvisatiekunst van Albert de Klerk promoveerde, heeft deel 1 en 3 geschreven en de bewerking van het interview verzorgd. Dochter Brigit de Klerk verzamelde de foto’s voor deel 2 en Lourens Stuifbergen, oud-student van Albert de Klerk, heeft alle composities bij elkaar gebracht en gecatalogiseerd. De eindredactie berust bij Frans Lutters.

 

Frans Lutters (eindred) – Albert de Klerk – Klankschilder. Ingegaan wordt op: Levensloop van Albert de Klerk; Leven van Albert de Klerk in beeld; Albert de Klerk en de kunst van improvisatie; Interview van Anton Vernooij met Albert de Klerk; Composities van Albert de Klerk.

216 blz. geb. 90253329 € 20,00 Niet meer leverbaar!

 

 

 

© 2010 www.orgelnieuws.nl