Boekpresentatie Sint-Jan Den Bosch

De Nachtwacht van ’s-Hertogenbosch – Het groot orgel van de Sint-Janskathedraal. Onder die titel verschijnt dit weekend een boek over het orgel van de Bossche Sint-Jan.  

Het orgel is een waar museum van beeldhouwkunst. De kas wordt gerekend tot de mooiste van de wereld. In het nieuwe boek, dat een initiatief is van organist-titulaire Véronique van den Engh, beschrijven Frans Sluijter en Wies van Leeuwen de totstandkoming en betekenis van orgelkast en instrument. Het boek is verlucht met meer dan tweehonderd foto’s van Marc Bolsius.

Het boek wordt zondag 20 november gepresenteerd in de Sint-Jan. De bijeenkomst begint om 15.30 uur en is gratis toegankelijk.

Meer informatie en bestellen

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.