Bonefaas-dag in Oudewater

Op zaterdag 21 mei is er in Oudewater een dag rond het werk van de Gorinchemse organist en componist Jan Bonefaas (1926-2004).

Text Example

advertentie 

Het evenement vindt plaats in de Sint-Franciscuskerk. Van 10.00 uur tot 14.00 uur geven Aldert van Hoornaar en Gerben Mourik rondom het Maarschalkerweerd-orgel (1887) twee workshops: ‘Improvisatie’ en ‘Orgelwerken van Jan Bonefaas’. De kosten bedragen 25 euro, ongeacht het aantal workshops waaraan men deelneemt. Aanmelden kan via e-mail: info@gerbenmourik.nl .

 

Om 15.00 uur besluiten Van Hoornaar en Mourik de dag met een concert waarin zowel werken van Bonefaas als componisten die hem inspireerden (Andriessen, Vierne en Karg-Elert) aan bod komen. Tijdens dit concert wordt ook een nieuwe improvisatie-cd met historische opnamen van Jan Bonefaas gepresenteerd. In juni verschijnt bij uitgeverij Cantique een uitgave van de vier ‘Chorals’ van Bonefaas.

 

De kerk is voor publiek vanaf 14.00 uur geopend. Van Koos Schippers is een foto-expositie over Jan Bonefaas te bezichtigen. De toegang voor het middagconcert bedraagt € 7,50.

 

© 2016 beeld Koos Schippers