Brochure Vlaamse organist Edward Teirlinck

Text Example

advertentieDe Heemkundige Kring Soetendaelle presenteert op vrijdag 25 november een brochure over de Vlaamse musicus Edward Teirlinck (1921-1971). Al tijdens zijn studieperiode richtte Teirlink de Gemengde Merchtemse Koorkring en het Merchtems Muziekgezelschap op om de werken van de Vlaamse componist en organist August De Boeck te onder de aandacht te brengen.

Als organist-kapelmeester was hij verbonden aan het Gasthuis in Merchtem. Het eerste deel van de brochure staat uitvoerig stil bij die Merchtemse periode.

In 1955 werd hij organist-titularis van de Sint-Michielskathedraal in Brussel. Het tweede deel van het boekje is dan ook gewijd aan zijn werkzaamheden in de kathedraal, waar hij de liturgische vieringen opluisterde, de koninklijke plechtigheden verzorgde en pionierswerk verrichte door voor het eerst orgelconcerten in de kathedraal te organiseren.

De brochure telt 77 bladzijden en is verlucht met vijftig niet eerder gepubliceerde foto’s en documenten. De presentatie begint om 19.30 uur in het OCMW, Gasthuisstraat 17, Merchtem.

Het boekje kost zeven euro (exclusief verzendkosten) en is te bestellen bij de auteur, Frank Teirlinck, Hofbouwstraat 4, B-9930 Zomergem. frank.teirlinck@scarlet.be

© 2005 orgelnieuws.nl