Bronkhorst, Van den Brink en Costerus winnen Feike Asma Concours

Hildert Bronkhorst, Kees van den Brink en Maarten Costerus hebben het elfde Feike Asma Concours gewonnen. De finale werd gisteren gehouden in de Feike Asma Zaal bij Johannus Orgelbouw te Ede. De jury kende ook een aanmoedigingsprijs toe aan Niels de Klerk.?

Text Example

advertentie 

Er waren dit jaar zestien deelnemers in drie leeftijdscategorieën. De jury bestond uit Peter Eilander, Wybe Kooijmans en Everhard Zwart, onder voorzitterschap van Dirk Koudijs. De voorronde werd gehouden op zaterdag 30 augustus. Voor de laatste ronde op dinsdag 2 september kregen de finalisten de opdracht een koraalbewerking van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas of Klaas Jan Mulder te spelen.

 

De jury maakte drie winnaars bekend. Hildert Bronkhorst won in de categorie 12-15 jaar met zijn vertolking van Psalm 100 van Jan Bonefaas. In de categorie 16-19 jaar won Kees van den Brink met Psalm 124 van Klaas Jan Mulder. Maarten Costerus, categorie 20-24 jaar, overtuigde de jury zijn vertolking van ‘Komt als kind’ren van het licht’ van Feike Asma.

 

De drie winnaars ontvingen een waardecheque en een wisselbeker. Zowel Bronkhorst als Van den Brink vielen al eerder in de prijzen. Vorig jaar wist Bronkhorst de eerste plaats in zijn leeftijdscategorie te bereiken, Van den Brink kreeg de aanmoedigingsprijs.

 

Niels de Klerk ontving van de jury de aanmoedigingsprijs en mag volgend jaar de opening van een concert naar keuze van concoursorganisator Stichting Vox Humana.

 

 

Foto: de winnaars van het Feike Asma Concours 2014. V.l.n.r. Hildert Bronkhorst, Kees van den Brink, Maarten Costerus | © 2014 fotografie Jan de Rooij