Bronkhorst, Van Walsem en Mussche winnen Asma Concours

Text Example

advertentieHildert Bronkhorst, Kees van Walsem en Christian Mussche hebben het tiende Feike Asma Concours gewonnen. De finale werd gisteren gehouden in de Feike Asma Zaal bij Johannus Orgelbouw te Ede. De jury kende ook een aanmoedigingsprijs toe aan Kees van den Brink.

Er waren dit jaar veertien deelnemers in drie leeftijdscategorieën. De jury bestond uit Wybe Kooijmans, Peter Eilander en Everhard Zwart, onder voorzitterschap van Dirk Koudijs. De voorronde werd gehouden op zaterdag 31 augustus. Voor de laatste ronde op dinsdag 3 september kregen de finalisten de opdracht een koraalbewerking van Feike Asma, Jan Zwart, Jan Bonefaas of Klaas Jan Mulder te spelen.

De jury maakte drie winnaars bekend. Hildert Bronkhorst won in de categorie 12-15 jaar met zijn vertolking van de Fantasie-Toccatine over Psalm 33 van Jan Zwart. In de categorie 16-19 jaar won Kees van Walsem met de Fantasie over Psalm 100 van Jan Bonefaas. Christian Mussche, categorie 20-24 jaar, overtuigde de jury met de Toccata over Psalm 146 van Jan Zwart. De drie winnaars ontvingen een waardecheque en een wisselbeker.

Kees van den Brink ontving van de jury de aanmoedigingsprijs en mag volgend jaar de opening van een concert van concoursorganisator Stichting Vox Humana in de Laurenskerk in Rotterdam verzorgen.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie Wouter Harbers