Buitenlandexcursie Vox Humana naar Londen

De jaarlijkse buitenlandexursie van Stichting Vox Humana gaat dit keer Londen. Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 juni worden orgels bezocht op toplocaties in de Britse hoofdstad: St. Paul‘s Cathedral, Westminster Abbey, Westminster Cathedral, Southwark Cathedral en de Royal Albert Hall.

Medewerkenden aan deze excursie zijn James O’Donnell, Martin Baker, Martin Ford, Daniel Cook en Stephen Disley. Naast de vaste organisten die hun orgel demonstreren, zal Ben van Oosten optreden tijdens een concert St. Paul’s. Aandacht voor de Engelse koorcultuur is er ook. Tijdens de reis worden Choral Evensongs in Westminster Abbey en St. Paul’s bijgewoond.

Programma
De reis wordt afgelegd per luxe touringcar die donderdag om 07.00 vertrekt vanuit Meerkerk en Londen via Calais in de middag bereikt. Evensong en het Celebrity Organ Recital in St. Paul’s zijn de belangrijkste programmaonderdelen van deze eerste excursiedag, gevolgd door een gezamenlijk pubdiner en incheck in het hotel.

Op dag twee worden concerten bezocht in Southwark Cathedral (door Stephen Disley)  en Westminster Cathedral (Martin Baker). Na de evensong demonstreren James O’Donnell, Martin Ford, Daniel Cook het orgel van Westminster Abbey. Het gezamenlijk diner wordt genoten in het restaurant van de Royal Albert Hall.

De laatste excursiedag begint met een bezoek aan de Royal Albert Hall. Na een rondleiding door het gebouw wordt het grote concertorgel van Willis uitgebreid gedemonstreerd. Rond het middaguur vertrekt de bus weer naar Nederland. De verwachte aankomst in Meerkerk is zaterdagavond 22.00 uur.

Kosten
De excursie is compleet verzorgd inclusief busreis, overtocht, diners, overnachtingen, etc. De kosten bedragen € 399 per persoon; toeslag voor een eenpersoonskamer is € 80. Wie al donateur van Vox Humana is betaalt € 349; wie donateur wordt bij aanmelding voor de excursie betaalt € 389, evenals abonnees van De Orgelvriend.

 

Meer informatie een aanmelden

 

© 2017 beeld archief ORGELNIEUWS