Buurkerk-orgel gaat confrontatie aan met twee draaiorgels

Op vrijdag 22 augustus gaat het Witte-orgel van Museum Speelklok in de Buurkerk te Utrecht de confrontatie aan met twee draaiorgels. Dat gebeurt tijdens een concert ter gelegenheid van het zestigjarig jubileum van de Kring van Draaiorgelvrienden (KDV). Cor Ardesch zal op het kerkorgel ‘in gesprek gaan’ met De Lekkerkerker en de Harlekino.

Text Example

advertentie 

Met het jubileumconcert wordt een draaiorgelweekend geopend dat de KDV tot en met zondag 24 augustus in de Utrechtse binnenstad organiseert. Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de vereniging voor promotie en behoud van het Nederlandse draaiorgel werd opgericht. Ter gelegenheid daarvan zal in Museum Speelklok, een Spiegeltent op de Neude en diverse andere locaties in Utrecht draaiorgelmuziek te beluisteren zijn.

 

Gesprek

Tijdens het concert op vrijdagavond gaat het Witte-orgel uit 1883 ‘in gesprek ’met het monumentale 90-toets draaiorgel De Lekkerkerker uit 1928 en de 42-toets Harlekino. Op een aantal plaatsen in het programma wordt daarvoor een speciaal voor deze bezetting door Cor Ardesch geschreven werk uitgevoerd. Daarnaast zijn de drie orgels solistisch te beluisteren in muziek uit de kerk (onder andere van César Franck) en muziek van de straat.

 

Kaarten

Het concert in de Buurkerk/Museum Speelklok begint om 20.00 uur. De toegang bedraag € 15,00, KDV-leden krijgen 50% korting. Kaarten zijn uitsluitend te reserveren via de website van Museum Speelklok.

 

Zie ook

Kring van Draaiorgelvrienden

 

 

© 2014 fotografie Gérard van Betlehem