Buxtehude-integrale Utrecht

Text Example

advertentieOp 9 mei 2007 is het precies 300 jaar geleden dat Dieterich Buxtehude (1637-1707) overleed in zijn woonplaats Lübeck.

Om deze bekende componist te gedenken, wordt op zaterdag 5 mei 2007 van 9.30 tot ca. 18.30 uur in de Tuindorpkerk te Utrecht een uitvoering georganiseerd van al zijn orgelwerken.

Het Ruprecht-orgel (ca. 1710) van de Tuindorpkerk (2 klavieren, vrij pedaal, 27 registers) bleek in 2006 een dankbaar medium voor een succesvolle Pachelbel-integrale, en ook Buxtehude kan er zeer goed op worden vertolkt.

Net als vorig jaar bij de Pachelbel-herdenking hebben zich na een landelijke aankondiging weer een twintigtal organisten uit het hele land (en zelfs uit Noorwegen!) aangemeld om samen met de organisten van de Tuindorpkerk dit unieke evenement gestalte te geven.

In volgorde van optreden zijn dit: Peter van Dijk, Wim Does, Susanna Veerman, Erik van der Heijden, Teus den Breejen, Ad van Pelt, Eveline M. Jansen, Daniël de Vries, Johan Erné, Willeke Smits, Maria van den Akker, Roelof van den Berg, Peter Kuijt, Njål Steinsland, Mertin Ruiter, Simon Schoon, Arthur Vos, Arko van Helden, Johan Blok, Rudolf Swiers, Tomáš Flégr, Bram van Oort en David Jansen.

U kunt binnenlopen wanneer u wilt en rustig gaan zitten luisteren. De muziek wordt toegelicht en vanaf 9 uur zijn bovendien koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar.

De Tuindorpkerk ligt op de hoek van de Van Riellaan en de Suringarlaan. In de straten direct om de kerk is er betaald parkeren, maar even verderop in de wijk Tuindorp kan de auto gratis worden geparkeerd. Buslijn 5 vanaf Utrecht CS richting Voordorp stopt vlakbij de kerk (halte Fuchslaan) en vanaf NS-station Utrecht Overvecht is het 10 minuten lopen voor u van Buxtehude kunt gaan genieten.

[ingezonden mededeling]

© 2007 www.orgelnieuws.nl