Callaerts en Jongen voor orgel en orkest in Antwerpse kathedraal

organ concertos defilharmonie

deFilharmonie, of Royal Flemish Philharmonic zoals het Vlaamse orkest zich internationaal afficheert, heeft op het label Belgian Boutique een live opname van twee werken van Joseph Callaerts en Joseph Jongen voor orgel en orkest uitgebracht.

Text Example

advertentie 

De opnamen werden in juni 2013 gemaakt in de Onze Lieve Vrouwekathedraal in Antwerpen, de jonge Nederlandse dirigent Peter Biloen op de bok, organist-titularis Peter Van de Velde aan de vier klavieren van het grote symfonische Schyven-orgel.

 

Twee symphonische klankwerelden ontmoeten elkaar in het Orgelconcert op. 18 van de negentiende-eeuwse Antwerpse kathedraalorganist Joseph Callaerts en de monumentale Symphonie Concertante op. 81, een ‘symphonie voor twee orkesten’, van Joseph Jongen.

 

In het booklet wordt in een interview met Peter Van de Velde uitgebreid ingegaan op Belgische symfonische (concert)muziek voor orgel en orkest. De capaciteit van de cd bleek niet genoeg om ook de opname van Le Chasseur Maudit van die andere organist/symfonist van Belgische komaf, César Franck, te herbergen. Deze track is via de website van deFilharmonie te downloaden.

 

Binnenkort volgt een bespreking van deze cd.

 

 

Callaerts Organ Concerto | Jongen Symphonie Concertante

 

Royal Flemish Philharmonic
Peter Biloen, conductor
Peter Van de Velde, organ

 

Organ Concerto in F minor, op. 18 (Callaerts); Symphonie Concertante, op. 81 (Jongen)

 

Label: Belgian Boutique
Nummer: RFP 008
Speelduur: 68’07
Booklet: 28 pagina’s (EN/NE)
Prijs: € 16,00 lanceringsprijs tot 30 juni 2014, daarna € 18,00
Bestellen: webshop deFilharmonie