Canto Ostinato op orgel-cd

Text Example

advertentieAart Bergwerff presenteert zondag 23 september in de Lebuïnuskerk in Deventer een cd waarop hij de pianocompositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt speelt op het Holtgräve-orgel van de Deventer Grote Kerk.

Ten Holt (1923) schreef Canto Ostinato, een ongeveer drie uur durend werk, in minimalstijl voor twee piano’s in 1979. Het kreeg sindsdien veel bekendheid. In de zomer van 2006 voerde Aart Bergwerff, organist van de Lutherse Kerk in Den Haag, het werk voor het eerst op orgel tijdens een concert in de Lebuïnuskerk.

In een gezamenlijke productie van Bergwerff en Pieter Leeflang en werd deze versie van Canto Ostinato afgelopen voorjaar op cd gezet, weer in de Lebuïnuskerk. Staatssecretaris van Nebahat Albayrak van Justitie krijgt het eerste exemplaar.

Tijdens het presentatieconcert speelt Bergwerff het werk opnieuw. Daarbij danst de Turkse dansgroep Wervelende Derwisj van Kardelen. Het orgel, symbool van de westerse christelijke cultuur, gaat de dialoog aan met de soefidans uit de islamitische cultuur.

Het concert is tevens de opening van het OostCultuur Festival. Stadsbeiaardier Roel Smit bespeelt voorafgaand van 15.00 tot 15.45 uur het carillon van de Lebuïnustoren.

Het concert begint om 16.00 uur. Toegangsbewijzen kosten tien euro. Kinderen tot en met twaalf jaar 2,50 euro (plus 1,50 euro verzendkosten per bestelling) zijn verkrijgbaar via pwleeflang@hetnet.nl

Zie ook

www.oostcultuur.nl

© 2007 www.orgelnieuws.nl