Cavaillé-Coll-dissertatie gepresenteerd in De Doelen

Text Example

advertentieOp dinsdagavond 11 november werd in concertgebouw De Doelen in Rotterdam de handelseditie gepresenteerd van René Verwers proefschrift “Cavaillé-Coll en Nederland”. Dat gebeurde na afloop een orgelrecital door Olivier Latry, die ook het voorwoord voor het boek schreef.

Verwer verrichtte een studie naar het werk van orgelbouwer Aristide Cavaillé-Coll en diens invloed in Nederland in de periode 1875-1924. Hij promoveerde daarop in december 2008 aan de Vrije Universiteit te Amsterdam bij prof. dr. Ewald Kooiman. In de handelseditie zijn de Franse teksten zoals brieven, artikelen, recensies, bestekken, contracten vertaald in het Nederlands. Ook is naderhand binnengekomen informatie verwerkt en is een definitieve selectie van foto’s, tekeningen, facsimiles gemaakt. Olivier Latry, titulair organist van de Notre-Dame te Parijs, schreef het voorwoord.

Het boek, genaaid en gebonden in harde band, heeft ongeveer 480 pagina’s.

De prijs van het boek bedraagt € 39,95.

[button link=”http://www.orgelshop.nl/orgelnieuws” target=”_new” style=”large” title=”BESTELSERVICE”][/button]
Informatie over de proefschriftversie staat op www.ubvu.vu.nl, klik op VU-Dissertations en vul Verwer in (titelpagina met voorwoord en inhoudsopgave, samenvattingen in Nederlands en Engels).

Foto: v.l.n.r. René Verwer en Olivier Latry en diens vrouw

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie: Pieter Baak, Den Haag