Cavaillé-Cursus in Haarlem

Text Example

advertentieDe Stadsbibliotheek Haarlem & Omstreken en de Philharmonie Haarlem organiseren een korte cursus over de orgelbouwer Aristide Cavaillé-Coll, zijn orgels en de muziek die daarvoor werd geschreven. De cursus begint op woensdag 14 oktober 2009 en omvat vijf avonden, inclusief twee concerten op het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie.

De cursus is voor iedereen toegankelijk, muziekkenner of –liefhebber. De bijeenkomsten zijn zo opgezet dat de inhoud voor iedereen goed te volgen is. Docent is Kees Wisse, die al eerder cursussen over orgelmuziek gaf in de Stadsbibliotheek. De twee concerten zullen worden gegeven door Daniel Roth en de twee Haarlemse stadsorganisten, Jos van der Kooy en Anton Pauw.

Het cursusprogramma ziet er als volgt uit

Cursusavonden (19.30-21.45 uur):

Woensdag 14 oktober 2009: lezing door Kees Wisse en demonstratie op het Cavaillé-Coll-orgel door stadsorganist Anton Pauw in de Philharmonie.

Woensdag 28 oktober 2009: lezing in de Stadsbibliotheek door Kees Wisse.

Woensdag 4 november 2009: lezing in de Stadsbibliotheek door Kees Wisse.

Concertavonden (20.15-22.00 uur):

Dinsdag 20 oktober 2009: concert door organist Daniel Roth in de Philharmonie met een inleiding door stadsorganist Jos van der Kooy om 19.30 uur.

Dinsdag 10 november 2009: concert door stadsorganisten Jos van der Kooy en Anton Pauw in de Philharmonie met een inleiding door Jos van der Kooy om 19.30 uur.

Kosten

Kosten voor de cursus inclusief toegang tot de concerten en inleidingen in de Philharmonie bedraagt € 40. CJP- en Haarlempashouders en leden van de Stadsbibliotheek Haarlem & Omstreken betalen € 37,50.

Meer informatie

Is te vinden op www.sbhaarlem.nl of in de folder ‘Ontdek de rijke klank van het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie’ die inclusief het inschrijfformulier verkrijgbaar is in de Stadsbibliotheek Haarlem. Over de orgelconcerten in de Philharmonie is meer te vinden op www.philharmonie.nu

Informatie is tevens verkrijgbaar bij Ian Borthwick, e-mail: i.borthwick@haarlem.nl of telefonisch: (023) 511 53 00.

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie: www.orgelfotografie.nl