CDA-politicus Henri Bontenbal ambassadeur Hyperorgel Rotterdam

De bekende CDA-politicus Henri Bontenbal is de nieuwe ambassadeur van het Hyperorgel-project in de Rotterdamse Laurenskerk. 

Text Example

advertentieDe CDA-leider, zelf ook vaardig organist, is enthousiast over de komende renovatie van het hoofdorgel en de plaatsing van een tweede, mobiele speeltafel die de orgels van de Laurens, waaronder een nieuw te bouwen, tweede koororgel, met elkaar verbindt. Bontenbal gaat de voorbereidingen ‘van harte en actief’ ondersteunen.

‘Het is bijzonder om op het grote orgel van de Laurenskerk te spelen. Een prachtig instrument in een prachtige kerk. Het orgel wordt na de renovatie vast en zeker nog mooier. Ik hoop dat we met elkaar de financiering rond kunnen krijgen, zodat we nog lang kunnen genieten van de ‘Rode Reus’ in Rotterdam.’, aldus Bontenbal.

Het hyperorgelproject verkeert momenteel in een voorbereidend stadium waar een een definitieve keuze voor een orgelmaker moet worden gemaakt. Ook de fondsenwerving is nog in volle gang. De werkzaamheden aan het hoofdorgel zullen op zijn vroegst eind 2024 van start gaan.